Duurzaam bouwen

Werken aan een duurzame toekomst, dat is bij Durabrik een bewuste keuze – al jaar en dag. Dit vertaalt zich in de woningen die wij bouwen, in de manier waarop we omgaan met beschikbare ruimte én in welke mate we onze werkplek duurzaam maken. We werken er dag in dag uit hard aan en zijn fier op de resultaten die we vandaag al bereikt hebben.

"Duurzaam wonen in een slimme buurt begint bij mensen!"
 

Haal jij ook graag alles uit de zon? Net zoals 75% die liever investeert in zonnepanelen dan 3 keer per jaar op reis te gaan?
Bekijk bovenstaande video en ontdek de verrassende resultaten uit onze duurzaamheidsenquête en hoe dit matcht met onze duurzaamheidsambitie!

Onze duurzaamheidsstrategie zet in op 3 pijlers:

 1. Duurzaam wonen
  “Als je kiest voor Durabrik kies je voor een goed geïsoleerde gezonde woning die inzet op hernieuwbare energie. 75% van onze klanten kiezen bewust voor zonnepanelen op basis van onze expertise bij Durabrik, Victor én Ecopuur!
 2. in een slimme buurt
  We zetten in op inbreidingsprojecten op goed gelegen locaties dichtbij scholen, winkels en openbaar vervoer.  We werken aan een groene mobiliteit in een fietsvriendelijke en kindvriendelijke omgeving met deelwagens, laadpalen voor elektrische wagens,…
   
 3. begint bij mensen
  Bij Durabrik staat de mens centraal! We geloven in tevreden klanten die bewust kiezen voor een duurzame woning van Durabrik, we zijn heel fier op onze medewerkers die van Durabrik een échte en duurzame Great Place to Work maken en we dragen graag zorg voor onze onderaannemers en leveranciers.”

want... "Duurzaam wonen in een slimme buurt begint bij mensen!"

Graag meer advies over energiezuinig wonen? Alle duurzame energie-en isolatieoplossingen vind je onder één dak bij onze dochteronderneming EcoPuur!


Wil je graag nog meer weten over energiezuinig bouwen en wonen?

In onze whitepaper lees je meer over de mogelijkheden van duurzaam bouwen en de slimme combinatie van technieken, maar ook over de belastingvermindering die je kan genieten en de waarde die je woning erdoor krijgt bij verhuur of verkoop. Zo kun je slimme keuzes maken als je gaat bouwen.
Je mag ook steeds je vragen sturen naar duurzaam@durabrik.be!

Dossier duurzaamheid:

Hoe bouw en woon je energiezuinig?
 

Download onze whitepaper >>
 

Onze duurzame woonprojecten

Prachtig aangelegd woonerf met veel groen

Ninovesteenweg

Landelijk wonen op een boogscheut van E40

Westhoek

Fase 4 in verkoop

Zeemanstuin