Durabrik, onze architecte en wijzelf vormden een perfect team

Geschreven op 23 Mei 2016
Durabrik, onze architecte en wijzelf vormden een perfect team

Steven en Klaartje hebben drie kinderen. Hun middelste spruit lijdt aan een spierziekte en heeft op termijn een aangepaste woning nodig. Zijn ouders zorgden daar nu al voor en dat brengt rust in het gezin.

Huis op maat

“We hielden van het huis waar we vroeger woonden, maar het was niet meer aangepast aan onze behoeften. Verbouwingen zouden ons huis ‘verminken’ en dat wilden we liever niet. Bovendien waren de stedenbouwkundige mogelijkheden beperkt.  Dus besloten we om een nieuw huis te bouwen op maat van ons gezin. Eenmaal die knoop was doorgehakt, moest het snel gaan, want bouwen en huren tegelijk is financieel zwaar. Eerst dachten we aan een houtskeletbouw, maar onze architecte bracht ons in contact met Durabrik.”

Perfect team

“Durabrik, onze architecte en wijzelf vormden een perfect team. De architecte tekende een woning met heel veel lichtinval en ook met een slaapkamer en badkamer beneden. Toch hoefden we niet in te boeten op ruimtelijk gevoel. Samen hebben we zeer goed nagedacht over de inrichting van ons huis en de materialen die we daarvoor konden gebruiken. Zo wilden we een gemakkelijke trap met lage treden en we zijn erin geslaagd om die perfect in de leefruimte in te passen. Ook voor de praktische kant van het huis hebben we niets aan het toeval overgelaten. Zo zitten alle nutsvoorzieningen in één buis en is er een tweede voorzien om later gemakkelijk zonnepanelen te kunnen aansluiten. Al dit soort praktische zaken konden we uitgebreid bespreken.”

Schitterende timing

“Onze projectleider zat op dezelfde golflengte als wij. Hij begreep onze noden en gaf veel advies.  Dankzij hem hebben we bovendien onze strakke timing gehaald. De kinderen vinden het fantastisch in ons nieuwe huis en wij zijn ook rustiger geworden want we weten dat we goed zitten voor de toekomst, wat er ook gebeurt.”

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure