Varsenare

Geschreven op 11 April 2016
Varsenare

Ter hoogte van de Oude Dorpsweg begon Durabrik in 2011 met de bouw van het woonproject Ter Hauwe. Er was enorm veel interesse in deze sleutel op de deur woningen, omwille van de unieke ligging (vlakbij Brugge, Oostende en vlotte verbinding van de E40) en de tijdloze landelijke architectuur.

Altijd vakantie in Varsenare

Dit nieuwbouwproject bevindt zich bijna letterlijk onder de kerktoren van Varsenare, volledig omgeven door bossen en landbouwvelden. Studiebureau Jonckheere opteerde voor een combinatie van de Engelse cottage- en pastoriestijl om dit vakantiegevoel nóg te versterken. Het uiterlijk van de woningen weerspiegelt perfect het authentieke karakter van Varsenare.

Pittoresk en pittig

Door het samenvoegen van 2 architecturale stijlen zijn er heel wat leuke combinaties mogelijk. Elke woning heeft andere ramen, deuren, balkons. Toch vertonen de meeste woningen ook gelijkenissen: het kleurenpalet en de gevelsteen is steeds hetzelfde. Zo creëer je een frisse eenheid binnen het gehele project. En rust, natuurlijk. Het is immers veel eenvoudiger om de juiste balans tussen wonen en werken te vinden, als ook je woonomgeving mooi in evenwicht is.

Naar getuigenis
“Elk huis in de wijk is anders, terwijl de bouwstijl toch dezelfde is. Het is hier in alle opzichten uniek wonen.”
Familie Debouquoy

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure