We zijn hier héél content

Geschreven op 6 Juni 2018
We zijn hier héél content

Lieve en haar man Guy wilden graag kleiner gaan wonen, maar twijfelden lang of ze wel zouden kunnen wennen aan een appartement. In de groene en rustige omgeving van Aalst Du Parc lukt het hen wonderwel. “We zijn hier héél content”, zegt Lieve.

“Net als vroeger in ons huis kunnen we hier genieten van het uitzicht, de rust en het groen. Met dat verschil dat we hier veel minder onderhoud hebben en de eerste jaren ook geen grote werken voor de boeg. Nu we hier wonen, voelen we pas echt welke last er daardoor van onze schouders valt. Het is een hele geruststelling naarmate je ouder wordt.” 

Duidelijke wensen

Lieve en haar man hadden nochtans wat tijd nodig om afscheid te nemen van hun grote kangoeroewoning. “We wilden een appartement kopen, maar het mocht niet om het even wat zijn. Geen hoogbouw bijvoorbeeld en liefst in een rustige buurt met veel groen. Onze nieuwe woonst moest ook absoluut een groot terras hebben. Op het internet zagen we voor het eerst projecten van Durabrik. De beelden spraken ons aan. Tijdens nieuwbouwzondag gingen we een kijkje nemen in Destelbergen. Daar hoorden we dat Durabrik ook een project had in onze geboortestreek.”

Veel geduld

Lieve en Guy gingen het appartement in Aalst bezichtigen. “En daarna nog eens, en nog eens. Zo konden we aan het idee wennen. Durabrik was daar heel flexibel in en zette ons nooit onder druk. Eens we de knoop doorgehakt hadden, wilden we dat het vooruit zou gaan. Toen hebben we op twee weken tijd al onze materialen kunnen kiezen net voor het bouwverlof begon. Een mooi huzarenstukje van Durabrik. De leveranciers waar Durabrik mee samenwerkt, zijn trouwens ook allemaal top. Ook zij gaven ons rustig de tijd om onze keuze te maken en ze voelden goed aan wat we wilden.”

Super tevreden

In mei werd de compromis ondertekend. “Om te weten binnen welke termijn ons huis verkocht moest worden, wilden we van Durabrik heel graag een zicht krijgen op de verschillende fases in de afwerking en een datum van oplevering. De timing die we toen hebben afgesproken, werd perfect gehaald. Tussendoor hield de werfleider ons goed op de hoogte van de werkzaamheden. We mochten ook telkens op de werf gaan kijken toen de vloer er lag, toen de keuken er stond, enzovoort. Die kleine dingen gaven ons het gevoel dat Durabrik onze wensen echt ter harte nam.”

In november konden Lieve en Guy verhuizen voor de start van een nieuw leven. “We zijn hier héél, héél content. Dat hadden we echt nooit verwacht.”

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure

Enkele sfeerbeelden

Durabrik projecten in de buurt

Laatste penthouse met 3 slpks

Villaresidentie 'du Parc' | Ninovesteenweg