Persvoorstelling project ‘Scheldehof’

Geschreven op 5 Februari 2015

Het wordt een architecturaal pareltje, dit betekent opwaardering van de omgeving.

Persvoorstelling project ‘Scheldehof’

Het woonproject Scheldehof in Destelbergen belooft echt een architecturaal pareltje te worden. Met zo'n troeven, kan dat toch niet anders? Op fiets- of wandelafstand van Gent centum én toch in een groene en rustige omgeving, mobiliteitsvriendelijk ... En dit zijn dan nog maar enkele troeven van dit nieuwbouwproject. 

Ook architecturaal laten we je zeker niet op je honger zitten ... Zo kan je kiezen voor een huis met een plat dak en drie slaapkamers. Of voor een woning met hellend dak waaronder je een vierde slaapkamer, bureau of hobbyruimte kan maken. Of wil je liever een appartement met 1, 2 of 3 slaapkamers met een groot leefterras? Het kan allemaal.

Een beetje geschiedenis

In september 2012 kochten we de site aan van nv TAE-Destelbergen. Op deze site was ooit sinds 1900 textielnijverheid aanwezig. TAE deelde het terrein op in een bedrijvenpark en verhuurde diverse gebouwen aan KMO’s die het voornamelijk als opslag- en winkelruimtes gebruikten. 

Een complex, maar geslaagd voorbereidingsproces

Bij de aankoop van de site stonden we voor verschillende uitdagingen: herlokalisering van de aanwezige KMO’s, sloopwerken ... Na afronding hiervan medio mei 2015, vangen de saneringswerken aan die nodig zijn gezien de historiek van de site. Er is een historische verontreiniging vastgesteld (deels met minerale olie, deels met gechloreerde solventen), zowel in de grond als het grondwater. Tussen de Vlaamse regering, Durabrik en de regisseurs (OVAM, de gemeente Destelbergen en departement Ruimte Vlaanderen) is op 31 januari een brownfieldconvenant afgesloten voor deze site.

Omvang van het project betekent ingrijpende verandering en opwaardering van de omgeving

De woonomgeving wordt nu na de voorbereidingsfase, in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur Destelbergen, met veel visie stilaan omgetoverd tot een trendy en aantrekkelijke woonomgeving.  Gezien de omvang van het project (75 000 m²), zal dit leiden tot een heuse opwaardering van de totaalomgeving.

Van industriële site tot modern architecturaal pareltje

Na een architectuurwedstrijd uitgeschreven door Durabrik, werd architect Geert Berkein geselecteerd. Berkein zag in de herontwikkeling van de site een unieke kans om er een modern architecturaal pareltje van te maken. De sombere en logge industriegebouwen maken plaats voor wooneenheden met een hedendaagse en tijdloze architectuur die naadloos aansluit bij de groene omgeving. De woningen zijn zo ontworpen dat ze slim inspelen op duurzaam, economisch en tegelijk gepersonaliseerd bouwen. Elk huis krijgt zijn eigen identiteit, dankzij een speelse schakeling van volumes. De combinatie van gevelsteen en witte crepi zorgt voor een strak geheel en samen creëren de appartementen en woningen een aantrekkelijke woonomgeving, een aangename plaats waar jong en oud graag zullen vertoeven.

Slim wonen in een slimme buurt

We gaan steeds op zoek naar toplocaties in gebieden waar mensen willen wonen. Belangrijke criteria zijn vaak een bloeiend sociaal leven, de nabijheid van een groene long, een goede aansluiting op het wegennet en openbaar vervoer. En dat is nu net wat Destelbergen zo uniek maakt: deze site heeft het allemaal. Ontdek hier het project.

Wat nu?

De wegeniswerken van de eerste fase zijn net gestart. Ook de bouwwerken van de meergezinswoning aan de Dendermondsesteenweg zijn al gestart. Zeer binnenkort zullen dan ook de werken van de sociale bouwblok aannemen. 
Momenteel zit de eerste fase in verkoop: deze omhelst het woonproject Scheldehof (woningen en appartementen) en villaresidentie Scala

Brochure

Nog meer weten over dit project?

In deze projectbrochure vind je alle plannen van de verschillende woningen en meer info over de omgeving en architectuur.

Download brochure

Durabrik projecten in de buurt

Fase 4 in verkoop

Zeemanstuin