5 ideeën voor een gezellig zomers terras

Geschreven op 23 Juni 2017

Het zomert en daar wil jij natuurlijk volop van genieten. Hoog tijd dus om het terras van je nieuwe huis in te richten. Met deze 5 tips maak je er een fantastische plek van om heerlijk te relaxen. 

1. Denk na over de schikking van je terras

Net als de andere kamers in je huis kun je ook je terras echt inrichten. Dat gaat het makkelijkst als je de schikking eerst even uittekent. Het zonnigste plekje is beslist geschikt voor je supercomfortabele relaxstoelen, terwijl je tuintafel best wat meer in de schaduw kan. Dat knusse hoekje ten slotte is de ideale plek om je in je gezellige loungezetel te nestelen.

2. Kies stijlvolle en comfortabele meubels

Om te genieten van het zonnetje, weg te dromen bij een goed boek en gezellig te tafelen, heb je comfortabele terrasmeubelen nodig. Zorg dat ze qua stijl mooi bij elkaar passen en overweeg ook hoeveel tijd je wil stoppen in het onderhoud. Aluminium en pvc meubeltjes vragen weinig onderhoud en zijn licht. Robuuste houten meubels passen dan weer mooi bij je tuin, maar je verplaatst ze niet zo makkelijk en je moet ze minstens één keer per jaar onderhouden. Vergeet ook je verplaatsbare parasol of zonnezeil niet.

3. Decoreer je terras

Je terras mag tegenwoordig minstens even gezellig zijn als je living. Laat je dus helemaal gaan met zachte kussens, plaids en – waarom niet – een tapijtje op de vloer. Natuurlijke kleuren passen mooi bij het groen van je tuin, al doet een felle accentkleur het ook altijd goed.  

4. Plant mooie bloemen en planten

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken op je terras. Ook als je niet veel plaats hebt, vind je vast een hoekje voor een plantentafel of een kruidenrekje tegen de muur. Als je grote planten aan de buitenkant van je terras plaatst, lijkt de ruimte sowieso groter. Zoek natuurlijk op voorhand goed uit welke bloemen het volle zonlicht verdragen en welke planten liever wat schaduw hebben.

5. Zorg voor warmte en licht

Wanneer het ’s avonds wat afkoelt, hoef jij nog niet naar binnen. Met een fleecedekentje wordt het buiten immers nog zo gezellig. Of wat dacht je van een knusse vuurkorf of terrashaard? Met lichtslingers en kaarsjes ten slotte creëer je de perfecte sfeer voor zwoele zomeravonden.

 

Geniet van de zomer op je terras!

Durabrik magazine editie 2017

Bekijk magazine Brochure