Archeologische vondsten in Varsenare

Geschreven op 12 Oktober 2017

Volgend jaar starten wij met een mooi nieuwbouwproject in Varsenare. MAAR voor de werken van start gaan willen we even stilstaan bij de mooie archeologische vondsten die er gedaan zijn. 

In het begin van deze zomer werden sporen gevonden van Hof ter Scotelaere uit de late middeleeuwen, van Romeinse brandrestengraven én van een gebombardeerd munitiedepot uit WOI. De opgravingen gingen vorige maand van start en het terrein zal drie maanden onderzocht worden.

Op 10 en 11 oktober ontvingen we de leerlingen en inwoners van Varsenare op de archeologische site aan de Legeweg. We organiseerden (i.s.m. BAAC en Matexi) rondleidingen om hen kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van de gemeente en haar omgeving.

Als de archeologische onderzoeken voorbij zijn, kunnen wij starten met de wegeniswerken. Hier zal een mix van open, halfopen, gesloten woningen én appartementen komen. Deze woningen komen langs de historische dreef van het vroegere kasteel Hof van Straeten. Het project zal gelegen zijn in een rustige, groene buurt, vlakbij Brugge. Een zeer gegeerde plek om te wonen!

Durabrik magazine editie 2018

Bekijk magazine Brochure