Breng de natuur in huis!

Geschreven op 11 Juni 2018
Breng de natuur in huis!

Een plant of bloemstuk zorgt altijd voor sfeer in het huis. Natuurlijk kun je voor een cactus, orchidee of een andere klassieke plant gaan. Maar misschien wil je eens mee met de trend? Wij kozen er de beste uit. Plantjes die weinig water nodig hebben bijvoorbeeld.  

Een eerste trend die we vooral opmerken is de grootte. Hoe groter, hoe liever! Wees niet bang om grote planten in huis te halen. Deze breken ook je interieur!

Een tweede trend is urban jungle. Breng de jungle in huis! Men kiest er voor om in elke hoek van de woonkamer één grote plant te laten schitteren. Deze trend is niet meer weg te denken uit hippe koffiebars en huiskamers.

De Calathea Orbifolia is een levende plant. Deze sluit ’s avonds zijn bladeren en opent ’s morgens opnieuw. Je hoort de plant letterlijk openen en sluiten, wat zeer rustgevend is voor sommige mensen.

Ook de Vijgcactus of Schijfcactus neemt aan populariteit toe. Plaats deze in een betonnen potje. Dat zorgt voor een strak en tegelijk ook speels interieur.

Een derde plant die zeer populair is, is de bananenplant of Musa. Deze eenvoudige, maar krachtige plant kan jou zelfs van bananen voorzien! Dit hangt wel af van het type en de verzorging. Deze plant vervult dan weer de trend van tropen in huis.

Een plant voor in de badkamer is de Spathiphyllum. Deze is bestemd tegen vochtigheid. Steek deze plant in een gouden vaas. Zo zorg je voor een kleurrijk decor in de badkamer.

Een andere trendy plant is de Aloë Vera. Deze plant is iets kleiner dan de hierboven vernoemde planten, maar door zijn stengels komt deze plant stoer over

Ook een Waaierpalm kan zeer leuk zijn. Deze plant zuivert de lucht en heeft tal van specifieke eigenschappen. De grote plant kan ideaal zijn voor in de living of badkamer, of de hal. Door zijn smalle figuur typeert deze plant hoge, smalle ruimtes.

Maar ook de Strelitzia Nicolai is een leuke plant voor in de woonkamer. Hiermee speel je zeker in op de urban jungle trend!

Durabrik magazine editie 2018

Bekijk magazine Brochure