Duurzaam bouwen

Geschreven op 21 Juni 2018
Duurzaam bouwen

Wij bouwen aan een duurzame toekomst, dat is bij Durabrik al jaren een bewuste keuze”, zegt duurzaamheidsadviseur Steven Vanden Brande. 

“Duurzaam zijn als bedrijf gaat verder dan je huizen. Het zit hem ook in hoe we omgaan met beschikbare ruimte. En in welke mate we ook onze werkplek duurzaam maken. Duurzaam wonen in een slimme buurt begint bij mensen, daar staan wij voor. We werken er dag in dag uit hard aan om dit te realiseren, we zijn fier op de resultaten die we vandaag al hebben bereikt.”

Onze duurzaamheidsstrategie berust op 3 belangrijke pijlers:

  1. Duurzaam wonen: 
    Als je kiest voor Durabrik kies je voor een goed geïsoleerde gezonde woning die inzet op hernieuwbare energie. 75% van onze klanten kiezen bewust voor zonnepanelen op basis van onze expertise bij Durabrik, Victor én Ecopuur!
  2. in een slimme buurt:
    We zetten in op inbreidingsprojecten op goed gelegen locaties dichtbij scholen, winkels en openbaar vervoer.  We werken aan een groene mobiliteit in een fietsvriendelijke en kindvriendelijke omgeving met deelwagens, laadpalen voor elektrische wagens,…
  3. begint bij mensen:
    Bij Durabrik staat de mens centraal! We geloven in tevreden klanten die bewust kiezen voor een duurzame woning van Durabrik, we zijn heel fier op onze medewerkers die van Durabrik een échte en duurzame Great Place to Work maken en we dragen graag zorg voor onze onderaannemers en leveranciers.​

Haal jij ook graag alles uit de zon? Net zoals 75% die liever investeert in zonnepanelen dan 3 keer per jaar op reis te gaan?
Bekijk onderstaande video en ontdek de verrassende resultaten uit onze duurzaamheidsenquête en hoe dit matcht met onze duurzaamheidsambitie!

 
"Duurzaamheid wordt voor iedereen steeds belangrijker. We willen dat klanten ook om die reden voor ons kiezen."
 
Heb je nog vragen over duurzaamheid? Stel ze gerust via duurzaam@durabrik.be!
Download PDF

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure