Ons nieuwste ESG-rapport

Duurzaamheid

Onze inzet voor een duurzamere wereld

In 2023 heeft Durabrik een flinke stap gezet richting meer duurzaamheid. We zijn volop bezig met circulair bouwen, wat betekent dat we materialen recyclen en slim omgaan met grondstoffen om zo min mogelijk afval te produceren. Daarbij werken we samen met verschillende partners om een circulaire bouweconomie te realiseren, die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor onze klanten.

Focus op biodiversiteit en waterbeheer

Wist je dat we bij elk project aandacht besteden aan de biodiversiteit van de omgeving? Door strategisch te kiezen voor groene zones en waterinfiltratiesystemen dragen we bij aan een betere waterhuishouding en een gezonde leefomgeving. We vinden het belangrijk dat onze woonprojecten niet alleen comfortabel, maar ook ecologisch verantwoord zijn.

Sociaal verantwoord ondernemen

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan alleen ecologische impact. We zetten ons ook in voor sociale duurzaamheid. Zo creëren we kansen voor kwetsbare doelgroepen, zoals met het Toontjeshuis, waar we mensen met een beperking een veilige en prettige woonomgeving bieden. Daarnaast steunen we lokale initiatieven met ons project 'Hart voor Mensen'.

Lees je graag meer?

In ons ESG-rapport vind je alles over de inspanningen die we leveren als entiteit binnen de Camino group. Of je nu wilt weten hoe we onze CO₂-uitstoot verlagen, circulaire bouwmethodes toepassen of onze medewerkers een veilige en inclusieve werkomgeving bieden—het staat allemaal in het rapport.

Veel leesplezier!

Lees hier het ESG-rapport

Dit vind je vast ook interessant!