Het belang van goed advies voor bouwers: Build Your Home

Geschreven op 19 Oktober 2018
Het belang van goed advies voor bouwers: Build Your Home

Heb jij de Pano-reportage 'Aannemer of oplichter' ook gezien? Na deze reportage was er heel wat te doen rond fraude in de bouwsector. 
Als bouwer of verbouwer heb je er alle belang bij om samen te werken met betrouwbare aannemers. Gelukkig hoef je je met Durabrik geen zorgen te maken.

Op 26 september kon je de Pano-reportage volgen op Één. Na deze reportage was er heel wat te doen rond fraude in de bouwsector. Er zijn namelijk aannemers die de nieuwe faillissementswet misbruiken om aan bouwers en verbouwers hoge voorschotten te vragen en vervolgens bewust failliet gaan. Deze praktijk is nadelig voor de consument én zet de betrouwbare professional in een negatief daglicht.

De nieuwe faillissementswet (actief sinds 1 mei 2018) laat zaakvoerders van een bedrijf in faling toe om nog voor de afsluiting van hun faillissement een nieuw bedrijf op te starten. Deze maatregel werd ingevoerd om het ondernemersschap aan te moedigen. Helaas biedt dit ook mogelijkheden voor malafide aannemers.

De minister van Justitie, Koen Geens verwees daarom naar het belang van goed advies voor bouwers en verbouwers. Dat goede advies kan je vinden op het webplatform van Confederatie Bouw buildyourhome.be.
Op dit platform vind je een overzicht van betrouwbare bedrijven uit de bouwsector. Uiteraard kan je Durabrik daar ook vinden!

Goed informeren is dus de boodschap!

*Bron: Confederatie Bouw

 

Lees ook:

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure