Maak je woning hooikoortsproof!

Geschreven op 8 Mei 2018
Maak je woning hooikoortsproof!

De hooikoorts is terug in het land! Maar liefst 1 op de 5 Belgen heeft er last van. Het is niet meer dan een allergische reactie, maar wel verschrikkelijk vervelend! Niezen, een lopende neus, jeukende ogen en tal van andere symptomen kwellen de mensen elk jaar opnieuw. Maar wat kun je er tegen doen? 

Durabrik zocht voor jou de beste tips uit om je huis hooikoortsproof te maken!

1. Laat planten in je huis achterwege

Wil je toch wat groen in huis? Kies dan geen kamerplanten of boeketten. Zeker bloeiende planten zijn een no-go. Je kan ook opteren voor kunstplanten.

2. Hou ramen en deuren gesloten

Indien je je huis toch wat wil verfrissen, doe dit dan ’s ochtends of ’s avonds. Zeker niet overdag! Wil je de ramen toch openzetten? Koop dan een pollenhor. Dat is een soort vliegenraam met hele fijne mazen.

3. Stofzuigen, stofzuigen en nog eens stofzuigen

Stofzuig je huis regelmatig. Zo krijg je minder last van alle rondvliegende pollen. Vergeet de zetel niet mee te nemen want deze kan ook aardig wat stof vasthouden.

4. Gebruik laminaat

Laminaat in plaats van een tapijt, is een uitstekende keuze. Vooral bij het inrichten van de slaapkamer is dit belangrijk. Het zorgt direct voor een betere nachtrust

5. Was je haar voor het slapen gaan

Zo komen er geen pollen op je hoofdkussen terecht. Gegarandeerd een betere nachtrust!

6. Was je lakens

Zo blijven er minder pollen in je beddengoed zitten, vooral als je vaak de ramen openzet! Was deze elke week op 60 °C. Huisstofmijt is daar niet tegen bestand! Vergeet ook de gordijnen niet mee te wassen. Deze zijn ook niet bepaald bevorderlijk voor hooikoorts

7. Hang de natte was niet buiten op

Zo kan het stuifmeel niet in de kledij waaien. Wil je toch je kledij buiten hangen? Doe dit dan na een regenbui!

Ziezo, hopelijk kunnen deze tips jou een paar zakdoeken en niesbuien besparen!

Durabrik magazine editie 2018

Bekijk magazine Brochure