Ontdek de industriële look van de kijkwoning in Boortmeerbeek

Geschreven op 1 December 2017
Ontdek de industriële look van de kijkwoning in Boortmeerbeek

In onze kijkwoningen laten we je zien wat er allemaal mogelijk is in een huis van Durabrik. Elke woning heeft aan de buitenkant haar karakter en dat vertaalt zich ook in het interieur. Lees hieronder hoe onze interieuradviseur Annelies de kijkwoning in Boortmeerbeek inrichtte.

Metaal gecombineerd met hout
“Twee zaken zijn kenmerkend voor het huis in Boortmeerbeek: het zwart en betongrijs in de gevel en de bomen ernaast. Die twee elementen vertaalden we naar het interieur. Het kreeg een industriële look met een betonvloer en zwarte metalen meubels in een strak design, aangevuld met zachtere elementen in hout. Groene planten, zachte kussen en een speelse dierenhuid op de grond maken het geheel stoer en warm tegelijk.”

Tikkeltje vintage
Een stijl die heel goed combineert met een industriële look, is vintage. “Vandaar onze keuze voor lampen die wat jaren ’70 aan doen, een metalen wandrekje en ronde bijzettafeltjes . Aan de muur hangen vintage prenten van insecten en planten.”

Van moodboard naar interieur
Voor ze met de inrichting startte, bracht Annelies eerst al haar ideeën samen in een moodboard. “Je vindt zo veel inspiratie, als je niet oplet gaat de stijl van je interieur alle kanten uit. Een moodboard helpt je om kleuren, stoffen, materialen en decoratie perfect op elkaar af te stemmen en een mooi, rustig geheel te creëren.”

Drie concrete tips voor jouw interieur
Wil je zelf aan de slag om je interieur in te richten, dan vind je hier drie praktische tips van Annelies.

  1. Breng de natuur binnen, dat zorgt voor leven in je huis. Natuurlijk hout staat mooi in quasi elk interieur en planten hebben een rustgevend effect. Ook je decoratie kan in het teken staan van de natuur. Denk maar aan leuke dierenprenten, veren, blokken hout of schelpen.

  2. Laat je keukenwerkblad uitspringen tegenover je keukenkasten. Zo heb je niet alleen een dieper werkblad, maar creëer je ook meer speelsheid in de opstelling van je keuken.

  3. Gebruik een decoratieladder in plaats van allemaal haakjes in de muur om leuke spulletjes op te hangen.

Klik hier om het interieur van de kijkwoning in Boortmeerbeek te ontdekken!

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure