Padel je mee?

Geschreven op 6 September 2017
Padel je mee?

Sinds deze week staat een gloednieuw padel veld te blinken op ons bedrijventerrein. Graag besteden wij aandacht aan onze medewerkers. We hechten belang aan een gezonde geest in een gezond lichaam en een sportieve pauze kan daar zeker aan bijdragen!

Maar wat is padel nu eigenlijk?

Wel, padel is een racketsport dat je kan vergelijken met een combinatie tussen squash en tennis. De sport is wereldwijd aan een heuse opmars bezig en vindt zijn oorsprong in Mexico.

De sport kan snel aangeleerd worden. Het is vooral de goede plaatsing van de bal en strategie die belangrijker zijn dan de kracht. Het spel wordt voornamelijk dubbel gespeeld, toch bestaat ook de enkelspelvariant. Het is ook een zeer sociale sport omdat de spelers dicht bij elkaar staan.Op onze foto’s kan je zien dat het padelveld kleiner is dan een tennisveld. Bovendien is het speelveld rondom helemaal afgesloten door 3 meter hoge glazen wanden. Het net is overspannen over de hele breedte van het veld.

Hoe speel je padel?

Om de sport te beoefenen heb je een padelracket en een padelbal nodig. De racket is klein en dik met een ongelimiteerd aantal gaten en de padelbal lijkt hard op een tennisbal. Het spel heeft dezelfde puntentelling als bij tennis: 15,30,40,game, set en match. Zo kan je spelen tot 2 of 3 gewonnen sets.

Wil je graag ook eens padel spelen? Kijk dan zeker eens op onze jobpagina. Voor je het weet sta je op het veld met jouw nieuwe collega's

 

 

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure