The making of: interieur kijkwoning Zwankendamme

Geschreven op 24 November 2017
The making of: interieur kijkwoning Zwankendamme

De opening van een nieuwe kijkwoning is een feest voor onze interieuradviseurs. Ze kunnen zich dan naar hartenlust uitleven met het interieur. Hun missie: jou een goed idee geven van hoe een huis van Durabrik eruit kan zien. Onlangs gingen onze dames aan de slag in de kijkwoning in Zwankendamme. Annelies verklapt je haar tips & tricks.

Welke stijl heb je gekozen voor het interieur en waarom?
Het huis is gebouwd in de typische Zwankendamse stijl, met een bruin-rustieke kleurschakering en speklagen in de gevel. Die stijl hebben we doorgetrokken in het interieur, dat Scandinavische en landelijke elementen combineert. We gebruikten veel wit en pasteltinten. De keuken heeft een landelijke look dankzij de houten meubelen met verticale lijntjes. De betegeling van het toilet doet dan weer wat retro aan.

Waarmee moest je rekening houden bij de inrichting?
De kijkwoning is niet erg groot, maar er valt wel veel licht binnen. Door het interieur luchtig te houden, komt de ruimte helemaal tot zijn recht.

Hoe heb je de inrichting aangepakt, stap voor stap? 
Voor we een interieurstyling starten, nemen we eerst de omgeving en de architectuur van de woning goed in ons op. We vinden het namelijk belangrijk dat alles een mooi geheel vormt. Daarnaast houden we natuurlijk ook rekening met de mensen die in het huis komen wonen.

In een moodboard combineer ik daarna kleuren, stoffen, materialen en decoratie die passen bij de stijl die ik in gedachten heb. Het helpt me een bepaald gevoel te creëren en alles mooi op elkaar af te stemmen.

In een volgende stap wordt het moodboard concreet. Dat betekent dat ik op zoek ga naar de juiste tegels, badkamer, keuken, verf, meubels en decoratie. Je kan je wel indenken dat dit voor de interieurfreak in mij een heel plezante fase is.

Al is de laatste etappe natuurlijk ook super spannend wanneer alles vorm krijgt in het huis. Het resultaat is in Zwankendamme mag er wezen, al zeg ik het zelf. Vooral de living vind ik heel gezellig.

Welke concrete tips kun je de lezer verklappen?

  1. Houd de betegeling in je badkamer sober. Als je met één soort tegel werkt, creëer je een mooi geheel.
  2. Werk in je living met losse zitelementen in plaats van grote, logge sofa’s. Je zitkamer ziet er zo veel ruimer uit.
  3. Schilder de zijkant van de trap mee met de muur. Zo lijkt je trap lichter.

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure