Zo maak je jouw huis kindvriendelijk

Geschreven op 25 Mei 2018
Zo maak je jouw huis kindvriendelijk

Heb jij soms ook een chaotisch gevoel met je kinderen in huis? Ze lopen van de ene kamer de andere in, maar als ouder kan je niet overal bij zijn. Zo is een ongeluk snel gebeurd. Met deze tips en tricks maak je je huis veel veiliger!

 1. Jonge kinderen hebben nog wat problemen bij het vinden van hun evenwicht. Zo belanden ze al snel eens tegen een scherpe hoek van een tafel. Deze hoeken kan je afschermen door beschermende tafelhoekjes. Deze zijn minder hard en minder scherp. Enkele traantjes en verwondingen gespaard!

 2.  Installeer een lichtsensor in de gang. Zo moet jouw kindje zeker niet in het donker het toilet zoeken.

 3. Plaats een kinderrekje voor de trap. Zo kunnen de kinderen niet zelf de trap op en af. Dit kan je enkele valpartijen vermijden . Ook antislipmatten op de treden zijn aan te raden!

 4. Stopcontacten! Elk kind zit wel graag eens met zijn vingertjes in de gaatjes van de stopcontacten. Er zijn nu ook stopcontactbeschermers die je voor een spotprijs kunt kopen.
   
 5. Een nachtmerrie voor alle ouders: kinderen in bad! Dit probleem kan je simpelweg oplossen door antislipmatten in de badkuip en eventueel in de badkamer te leggen. Zo valt er niemand.
   
 6. Check of jouw elektrisch vuur een (kinder)slot heeft. Is dit niet zo? Breng dit dan zo snel mogelijk in orde. Je zou niet willen dat jouw bengels zich verbranden aan het vuur!
   
 7. Wil je niet langer het risico lopen dat jouw sloebers hun vingers tussen de deur steken? Plaats dan deurstrips op elke deur. Zo kan deze niet onverwachts en hard toeslaan.
 8. Gebruik geen tafellakens of tafelbeschermers als de kinderen leren lopen. Als ze eraan trekken om hun evenwicht te houden, is niet enkel het mooie servies kapot, maar kunnen zij ook warme dranken over hen heen krijgen. Oppassen dus hiermee!
   
 9. Berg je medicijnenbox veilig op. Hoe hoger, hoe beter. Heb je deze doos toch liever dicht bij de hand? Koop dan een medicijnenbox met een slotje op. Heb je nog andere gevaarlijke producten in huis zoals schoonmaakproducten? De meeste mensen plaatsen deze onder de gootsteen. Maar ook dit is gevaarlijk. Probeer deze producten ook zo hoog mogelijk op te bergen. Lukt dit ook niet? Koop dan een klem voor op die deur.
 10. Werk snoeren en kabels zo veel mogelijk weg. Sommige kinderen doen niets liever dan hieraan trekken! Je kunt deze verbergen door plinten te gebruiken.

 11. Heb je planten staan in huis? Zorg dan dat deze niet giftig zijn! Een blaadje zit namelijk heel snel in de mond. Zijn ze wel giftig maar wil je ze toch houden? Plaats de plant dan op een plaats waar je kind niet aan kan.
   
 12. Een kelder met een steile trap kan zeer gevaarlijk zijn. Plaats een deurhaakje bovenaan de deur. Zo kunnen kleine kindjes nooit alleen de kelder binnen.

Het zijn kleine aandachtspuntjes, maar deze kunnen je veel ellende besparen. Succes!

Durabrik magazine editie 2018

Bekijk magazine Brochure