Tips voor het dekken van een feestelijke kersttafel

Geschreven op 21 December 2017
Tips voor het dekken van een feestelijke kersttafel

Je huis baadt al in een warme kerstsfeer en straks ga je samen met je familie en vrienden gezellig Kerstmis vieren. Aan een mooi gedekte en feestelijk versierde kersttafel. Met deze eenvoudige tips komt het helemaal goed.

De basis voor je kersttafel
Voor een feestelijke gelegenheid als Kerstmis mag je mooie tafelkleed nog eens uit de kast. Kies een sober maar stijlvol tafellaken waar je kerstversiering mooi op uit komt. In de lengte kun je er eventueel een loper over draperen. Dek de tafel met je feestelijke servies (plaats meerdere borden op elkaar voor een rijkelijke aanblik), je beste bestek en mooie wijn- en waterglazen die schitteren in het licht van talloze lichtjes en kaarsen. Werk af met decoratieve naam- en menukaarten en met elegant gevouwen stoffen servetten. Ben je daar niet zo handig in, dan kun je de servetten ook gewoon samenbinden met een mooi lint en afwerken met een klein kerstballetje of een takje groen.

De decoratie
Daarna ga je aan de slag om je tafel én stoelen te decoreren. Gebruik daarvoor dezelfde kleuren en stijl als in de rest van je kerstinterieur. Je stoelen kun je versieren met een mooi lint of een maretak. Ook op je tafel mag groen niet ontbreken in de vorm van dennenappels, een guirlande, een kerststuk of een kerstkrans op een sierlijke taartschotel. Ook een elegante kandelaar of een schaal met kerstballen kan de blikvanger van je tafel zijn. Links en rechts van deze eyecatcher komen kaarsen van verschillende formaten, lege confituurpotjes met theelichtjes afgewisseld met kerstdecoratie, kerstballen en glinsterende sterretjes op het tafelkleed als finishing touch.

Nog wat laatste tips

  • Maak je kerstdecoratie niet te hoog, zodat je gasten gezellig met elkaar kunnen praten tijdens het diner.
  • Hangt er boven je tafel een mooie luchter, decoreer die dan eventueel met wat kerstballen.
  • Doodgewone vazen, schaaltjes en glazen kommetjes worden heel speciaal als je ze vult met kerstdecoratie.

Durabrik magazine editie 2018

Bekijk magazine Brochure