Tips voor jouw vakantie!

Geschreven op 10 Juli 2019
Tips voor jouw vakantie!

Het begint te kriebelen! Nog een paar laatste inspanningen en we gaan er even tussenuit want maandag start het bouwverlof! Tijd voor zon, rust en ontspanning! Er zijn collega's die een mooie reis gepland hebben en andere collega's maken het gezellig in eigen land! Hoe ziet jouw vakantie eruit?

We geven je alvast een aantal handige tips en weetjes mee.

Ga voor een zalig deugddoende vakantie met respect voor mens, cultuur en natuur!

Al is de vakantie misschien korter dan we zouden willen, doe het eens rustig aan en laat de race even voor wat het is.

- Verblijven in eigen land -

Geluk kan je vinden in de kleine dingen: uitnodigen van vrienden of buren voor een gezellige avond, genieten van een deugddoende siësta, het leuke gezelschap van je medereizigers, slenteren op een wekelijkse markt, bijpraten met een goeie vriend of een babbeltje met een onbekende, ronddwalen in kleine straatjes, pauzeren op een terrasje, genieten van de passanten en het bestellen van een volgend drankje.

Je leest het, voor een goed vakantiegevoel hoef je niet meteen ver te reizen. 

- Naar het buitenland -

Wens je toch het land te verlaten, kies dan bij voorkeur het minst vervuilende transportmiddel. Overweeg pas een reis met het vliegtuig vanaf 1.500 km.
Wist je trouwens dat je een compensatie van je CO² uitstoot kan berekenen? Bereken het op de website van Treelogical en laat in ruil bomen planten. 

Nog een andere leuke website is Camptoo. Op deze website verhuren mensen hun eigen caravan of mobilhome. Ter plekke kan je je prachtig zonnebruine benen of een fiets gebruiken om de buurt en zijn cultuur te ontdekken.

Nog twee tips voor op je bestemming:

  • Wees zuinig met water: hou de douches kort en gebruik de (hotel)handdoeken meer dan een keer. 
  • Ben je op tocht in de natuur of aan het zonnen op het strand: snelle check, is al je afval weg?

 

En dan nog het allerbelangrijkste: denk ook aan je eigen woning! Maak deze reisklaar en schakel alle elektrische toestellen uit!

Geniet van je welverdiende vakantie!

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure