Waarom houden we de wagen het liefst ‘uit de buurt’?

Geschreven op 17 Oktober 2018
Waarom houden we de wagen het liefst ‘uit de buurt’?

In onze meest recente projectontwikkelingen kiest Durabrik er vaak voor om de personenwagen zo veel mogelijk te centraliseren aan de rand van de verkaveling. Maar waarom?

Je kan nog steeds aan je woning met je wagen, maar het is niet de bedoeling dat die er blijft staan. De parkeergelegenheid ligt enkele tientallen meters verder, op een centraal punt aan de rand van je verkaveling.

Dit heeft verschillende voordelen. In het bijzonder neemt de verkeersdrukte in de buurt sterk af. Kinderen kunnen gemakkelijk op straat spelen en er wordt al eens sneller naar de fiets gegrepen. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat ook de lokale luchtkwaliteit verbetert. Door de studie ‘Curieuze Neuzen Vlaanderen’ blijkt dat de luchtkwaliteit recht evenredig is met het aantal wagens in de onmiddellijke nabijheid. Via deze handige link kan je de luchtkwaliteit in jouw buurt nagaan.

Er zijn duidelijke verschillen in concentraties NO2 (stikstof) vast te stellen, ook binnen een straal van slechts enkele honderden of zelfs tientallen meters!

Kies je dus voor een woning in een verkaveling waar de personenwagens niet meer naast de woningen staan, maar een klein beetje verder, dan zal dit een onmiddellijke verbetering van de lucht- en levenskwaliteit betekenen voor jou en het hele gezin.

Durabrik magazine editie 2019

Bekijk magazine Brochure